Welke tegels passen het beste in je keuken?

Lees meer over tegels voor je keuken.

Gratis offertes aanvragen

Home » Afbouw » Keuken tegels

In de keuken zijn er verschillende soorten tegels die goed kunnen passen, afhankelijk van je persoonlijke stijl en behoeften. Zo heb je wandtegels voor de keuken en vloertegels voor de keuken. Deze tegels kun je in allerlei opties krijgen. In deze blog beschrijven we een aantal opties.

De praktische voordelen van tegels

Het kiezen van de juiste tegels voor de keuken is een belangrijke beslissing bij het ontwerpen of renoveren van deze belangrijke ruimte in huis. Tegels spelen niet alleen een cruciale rol in het bepalen van de esthetiek van de keuken, maar ze hebben ook praktische voordelen. Ze moeten duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en functioneel zijn, aangezien de keuken vaak het epicentrum van dagelijkse activiteiten is. Of je nu op zoek bent naar een moderne, strakke uitstraling, een warme en gezellige sfeer, of een traditioneel, tijdloos ontwerp, er zijn tal van tegelopties om uit te kiezen.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een veelvoorkomende keuze voor keukenvloeren en wanden. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in tal van kleuren, patronen en texturen. Geglazuurde keramische tegels zijn ook bestand tegen vlekken en vocht, wat ze ideaal maakt voor keukens.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegels zijn vergelijkbaar met keramische tegels maar nog harder en minder poreus. Ze zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen en vlekken. Porseleinen tegels zijn geschikt voor zowel vloeren als wanden.

Natuursteen

Natuursteen, zoals marmer, graniet of leisteen, kan een prachtige en luxe uitstraling aan je keuken geven. Het is echter duurder en vereist meer onderhoud dan keramische of porseleinen tegels. Zorg ervoor dat je het regelmatig afdicht om vlekken te voorkomen.

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn kleine tegels die in diverse patronen kunnen worden gelegd. Ze kunnen worden gebruikt om accentmuren, backsplashes of decoratieve elementen in de keuken te creëren. Mozaïektegels zijn er in verschillende materialen, zoals glas, keramiek en natuursteen.

Metro tegels

Metro tegels zijn rechthoekige keramische tegels die vaak worden gebruikt voor backsplashes. Ze hebben een tijdloze uitstraling en passen goed bij zowel moderne als traditionele keukens.

Cementtegels

Cementtegels zijn handgemaakte tegels met levendige patronen en kleuren. Ze kunnen een boho of mediterrane sfeer aan je keuken toevoegen. Houd er rekening mee dat cementtegels enige zorg en onderhoud vereisen om hun schoonheid te behouden.

Bij het kiezen van tegels voor je keuken is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak, budget en praktische overwegingen zoals onderhoud en duurzaamheid. Het is ook een goed idee om stalen van verschillende tegelsoorten te bekijken en te overwegen hoe ze zullen passen bij de rest van de keukeninrichting.