Wolfsdak: alles wat je moet weten

Lees meer over het wolfsdak.

Gratis offertes aanvragen

Home » Dak » Wolfsdak

Als je op zoek bent naar een nieuw dak voor je huis, heb je waarschijnlijk al veel verschillende opties overwogen. Maar heb je ooit gehoord van een wolfsdak? Het is een unieke dakstijl die steeds populairder wordt in Nederland. In dit artikel leggen we uit wat een wolfsdak is, waarom het een goede keuze kan zijn voor jouw huis en welke voordelen het biedt ten opzichte van andere dakstijlen.Wat is een wolfsdak?

Een wolfsdak is een dak met vier zijden, waarbij elke zijde afloopt naar de zijkant van het huis. Het heeft meestal twee langere zijden en twee kortere zijden, waardoor het een afgevlakte piramidevorm heeft. Het is een traditionele bouwstijl die vooral populair is in Europa en de Verenigde Staten. De naam komt van de gelijkenis met de vorm van het hoofd van een wolf.

Voordelen van een wolfsdak

Er zijn verschillende redenen waarom een wolfsdak een goede keuze kan zijn voor jouw huis, deze lees je hieronder.

1. Unieke uitstraling

Een wolfsdak heeft een unieke en opvallende uitstraling. Het biedt een alternatief voor de standaard zadeldaken en platte daken, waardoor je huis zich kan onderscheiden van andere huizen in de buurt.

2. Betere waterafvoer

Doordat de zijden van een wolfsdak schuin aflopen, wordt het regenwater beter afgevoerd dan bij een plat dak. Dit kan helpen om waterschade aan je huis te voorkomen.

3. Meer ruimte

Een wolfsdak kan meer ruimte bieden dan een standaard zadeldak, omdat de afgevlakte vorm meer hoogte in het midden van het dak mogelijk maakt. Dit kan vooral handig zijn als je extra
opslagruimte op de zolder wilt creëren.

4. Duurzaamheid

Een wolfsdak kan duurzaam zijn als het goed geïnstalleerd is. De aflopende zijden zorgen voor een betere waterafvoer en verminderen de kans op lekkages en waterschade. Bovendien kan een wolfsdak worden gemaakt van duurzame materialen, zoals hout, leisteen of keramische dakpannen.

Wolfsdak versus zadeldak

Een wolfsdak heeft enkele belangrijke verschillen ten opzichte van een standaard zadeldak. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen.

1. Vorm

Een wolfsdak heeft een afgevlakte piramidevorm, terwijl een zadeldak twee driehoekige zijden heeft die elkaar ontmoeten op een centrale nok.

2. Waterafvoer

Een wolfsdak heeft aflopende zijden aan alle vier de kanten, terwijl een zadeldak aflopende zijden heeft aan slechts twee kanten. Dit kan leiden tot betere waterafvoer bij een wolfsdak in vergelijking met een zadeldak.

3. Ruimte

Een wolfsdak biedt meer ruimte in het midden van het dak, terwijl een zadeldak een scherpe nok heeft die de hoogte beperkt.

4. Uitstraling

Een wolfsdak heeft een opvallende en unieke uitstraling, terwijl een zadeldak een meer traditionele uitstraling heeft.

Materialen voor een wolfsdak

Een wolfsdak kan worden gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je huis. Enkele populaire materialen vind je hieronder.

1. Hout

Hout is een klassiek en duurzaam materiaal voor daken en kan goed passen bij de rustieke uitstraling van een wolfsdak.

2. Leisteen

Leisteen is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat goed past bij de traditionele uitstraling van een wolfsdak.

3. Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid in kleuren en stijlen.

Wat kost een wolfsdak?

De kosten van een wolfsdak zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, de grootte van het dak en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen zijn de kosten van een wolfsdak vergelijkbaar met die van een zadeldak. Het is belangrijk om een professionele dakdekker te raadplegen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Kosten wolfsdak 2024

Type dakbdekking Gemiddelde prijs*
Betonnen dakpannen €20 tot €40
Keramische dakpannen €30 tot €70
Kunstleien €65 tot €85
Natuurleien €100 tot €145
Bitumenleien €30 tot €40
Zinken dakbedekking €65 tot €110
Rieten dakbedekking €70 tot €95

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie.

Veelgestelde vragen over wolfsdak

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over een wolfsdak.

Wat is een wolfsdak?

Een wolfsdak is een dak met vier zijden, waarbij elke zijde afloopt naar de zijkant van het huis.

Waarom zou ik een wolfsdak kiezen?

Een wolfsdak kan een goede keuze zijn vanwege de unieke uitstraling, betere waterafvoer, meer ruimte en duurzaamheid.

Hoeveel kost een wolfsdak?

De kosten van een wolfsdak zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, de grootte van het dak en de complexiteit van de installatie.

Kan een wolfsdak worden gemaakt van duurzame materialen?

Ja, een wolfsdak kan worden gemaakt van duurzame materialen, zoals hout, leisteen of keramische dakpannen.

Wie kan mij helpen bij het installeren van een wolfsdak?

Een professionele dakdekker kan je helpen bij het installeren van een wolfsdak. Het is belangrijk om een ervaren en betrouwbare dakdekker te kiezen om ervoor te zorgen dat de installatie op de juiste manier wordt uitgevoerd.