Wat kost een vloer leggen? Alles wat je moet weten

Lees meer over vloeren en plafonds

Gratis offertes aanvragen

Home » Vloer » Wat kost een vloer leggen?

Een vloerder is een vakman die zich bezighoudt met alles op het gebied van vloeren. Denk hierbij aan het repareren van laminaat, het leggen van parket of het betegelen van een nieuwe stoep. Maar wat kost een vloer leggen precies? Lees verder en krijg het antwoord op deze vraag. 


Wat kost een vloerder per uur

Wanneer je gaat uitrekenen hoeveel je moet betalen voor een vloerder is het handig om te weten hoeveel je waar voor betaald. Veel van de kosten worden per klus berekend, zo kost tegels leggen bijvoorbeeld € 30,- tot € 40,- per m², maar ook een deel van de kosten wordt opgebouwd door het uurtarief van de vloerders

Je kunt dit uurtarief verdelen in 2 categorieën. Categorie één is de beginnende vloerder en categorie twee is de ervaren vloerder. Bij een beginnende vloerder kun je uitgaan van € 20,- tot € 35,- per uur en bij een ervaren vloerder van € 35,- tot € 50,- per uur. Uiteindelijk ligt de precieze prijs volledig aan de vakman zelf. Het is dus belangrijk dat je hier van tevoren over informeert. 

De werkzaamheden van een vloerder

Zoals al werd genoemd wordt de prijs van een vloerder op verschillende manieren opgebouwd. Een factor wat hier veel invloed op heeft zijn de werkzaamheden. Wanneer een klus complexer is, langer duurt of meer werk verreist, zal de prijs ook hoger uitvallen. Zo kost het leggen van complexe tegels, zoals mozaïek, al € 5,- tot € 10,- meer per m² dan standaard tegels. 

Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld parket of laminaat leggen. Bij laminaat leggen heb je snel te maken met een prijs van € 15,- tot € 30,- per m², maar parket leggen is een stukje duurder, namelijk € 20,- tot € 50,- per m². 

Vloerwerken en tegelwerken Gemiddelde kosten per m²*
Standaard tegels laten leggen € 30,- tot € 40,-
Complexe tegels, zoals mozaïek, laten leggen € 45,- tot € 50,-
Parket laten leggen € 20,- tot € 50,-
Laminaat laten leggen € 15,- tot € 30,-