Wat zijn de kosten voor voegen per m²?

Lees meer over gevels, voegwerken en binnenmuren

Gratis offertes aanvragen

Home » Muren » Kosten voegen per m2

Voegen zijn de naden of overgangen op je muur of gevel. Het lijkt maar een klein onderdeel van het geheel, maar het heeft een ontzettend belangrijke functie en een grote invloed op het uiterlijk. Lees verder en ontdek wat de kosten zijn voor voegen per m². 


De mogelijkheden van voegwerken

Hoewel voegen op het eerste gezicht misschien klein lijken in vergelijking met de stenen van een muur, hebben ze een grote invloed op het uiterlijk en de stabiliteit ervan. Voegwerk kan zelfs scheve of ongelijke stenen ‘rechtzetten’ en de algehele uitstraling van de muur verbeteren. Bij het vernieuwen van voegen kun je kiezen uit verschillende soorten voegen, zoals de knipvoeg, snijvoeg, platvolvoeg, schaduwvoeg, verdiepte voeg en teruggehouden voeg. 

De type voegen: de kosten per m²

Elk type voeg heeft zijn eigen kenmerken en esthetisch effect. Het is belangrijk om te weten dat de keuze van het voegtype ook van invloed kan zijn op de totaalprijs van de renovatie. Een platvolvoeg is bijvoorbeeld een veelvoorkomende standaardvoeg die ongeveer € 10,- per vierkante meter kost, terwijl een knipvoeg duurder is met prijzen variërend van € 55,- tot € 98,- per vierkante meter. Het is dus essentieel om het juiste voegwerk te kiezen dat past bij zowel je voorkeuren als je budget.

Wil je meer weten over voegwerken, gevelwerken en de kosten die je kunt verwachten? Op deze pagina lees je meer.

De prijs van voegwerken

Het vernieuwen van voegwerk is niet alleen goed voor de uitstraling van je muur, maar het beschermt ook tegen weersinvloeden. Het is begrijpelijk dat je graag wilt weten wat de kosten zijn van dit soort gevelrenovatie. Het uithakken of -slijpen van oude voegen kost ongeveer € 32,- tot € 35,-

per m². Het aanbrengen van nieuwe voegen varieert in prijs van € 8,- tot € 13,- per m². Dit betekent dat de totale kosten voor deze gevelrenovatie ongeveer € 40,-tot € 48,- per m² zullen zijn. 

Houd er wel rekening mee dat de prijs kan variëren afhankelijk van het type voeg dat je kiest. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kunnen sommige voegsoorten duurder zijn dan andere.